Tricomoniasis (MTS)

Resultado de imagen de tricomoniasis
Tricomoniasis (MTS)

La tricomoniasis, o infecció per tricomones, està causada per un paràsit microscòpic, la Trichomonas vaginalis. La tricomoniasis és una de les malalties de transmissió sexual (MTS) més freqüents, que afecta principalment a dones de 16 a 35 anys d'edat.

La tricomoniasis es contagia mitjançant les relacions sexuals. La infecció és més comuna en dones que tenen més d'un company sexual. Una creença comuna, falsa, és que la infecció pot transmetre's pel seient del vàter. Això és molt improbable, ja que el paràsit no pot viure llarg temps en l'ambient o sobre objectes.


Resultado de imagen de tricomoniasisSignes i símptomes de la infecció

En dones:

Els signes i símptomes de la infecció varien entre cap (asimptomàtic) o molts. Els símptomes típics són mala olor o secreció espumosa verdosa per la vagina, pruito o enrogiment vaginal. Altres símptomes poden ser la disparèunia o dolor amb el coit, molestes abdominals i urgència per a la micció.

En homes:

La majoria d'homes amb aquesta infecció no té símptomes. Quan els hi ha el més freqüent és la secreció per la uretra, urgència per orinar i sensació de coïssor durant la micció

La majoria de les dones desenvolupa símptomes en els primers 6 mesos després de la infecció. Si creïs que pots tenir una infecció per tricomones, consulta al teu metge per confirmar el diagnòstic i iniciar el tractament.

Diagnòstic de la tricomoniasis

En dones:
El metge realitza una exploració pèlvica per recollir una mostra de la secreció vaginal per al laboratori. Molt freqüentment es pot realitzar el diagnòstic per la visualització del paràsit al microscopi. El cultiu del paràsit és la millor manera de confirmar el diagnòstic, encara que els resultats triguen entre 3 i 7 dies.

En homes:
El diagnòstic es realitza mitjançant la recollida d'una mostra de la secreció uretral per al laboratori.
Cap prova diagnòstica té una precisió del 100% i pot haver-hi errors, per la qual cosa poden ser necessàries altres proves o exploracions.

Tricomoniasis i embaràs


Els nounats de mares infectades poden contreure la infecció durant el part. Poden desenvolupar febre i les nenes secreció vaginal. És necessari tractar a aquests nounats.Resultado de imagen de tricomoniasis y embarazo

Tricomoniasis i nens


Si un nounat està infectat, és possible que la seva mare li hagi transmès la infecció durant el part, per la qual cosa cal explorar també a la mare.
Ja que la tricomoniasis és una MTS, aquesta infecció en un nen petit sol indicar abusos sexuals. Si se sospita un abús sexual cal buscar també altres MTS.
Ja que la tricomoniasis és una MTS, la infecció en un adolescent sol indicar activitat sexual o abusos sexuals. Es recomana buscar també altres MTS. 

Tractament


La tricomoniasis és una infecció tractable. Normalment el metge receptarà un antibiòtic per al pacient i tots els companys sexuals que hagi tingut des del moment de la infecció. Si l'o els companys sexuals actuals no es tracten és possible la reinfecció. També cal tractar als nens i adolescents infectats.

Resultado de imagen de tricomoniasis y niños
El tractament es farà en funció de determinades situacions, durarà més o menys temps i la dosi pot ser diferent per a diferents pacients i fins i tot amb més d'un medicament. Cal evitar les relacions sexuals durant el tractament o emprar un condó de làtex per prevenir la reinfecció.

Prevenció de la infecció


La prevenció de la tricomoniasis és possible si se segueixen les següents recomanacions:
· Abstinència de relacions sexuals
· Ocupació d'un condó de làtex, de la forma apropiada, en totes les relacions sexuals
Resultado de imagen de condon latex
· Reduir el nombre de companys sexuals. Quants més companys major risc de tricomoniasis o d'altres MTS
· Si se li diagnostica la infecció, l'o els companys sexuals han de ser tractades per prevenir una nova infecció
· Rebre tractament per a un episodi infecciós no immunitza per al següent si no es prenen precaucions. Pot tornar a infectar-se diverses vegades.




Comentarios