El Fútbol Femení


             EL FUTBOL FEMENÍ

El futbol femení ha tingut molts obstacles, prohibicions i perjudicis. Tot i això, ha tingut un llarg recorregut fins a l’actualitat. Des de 1880 s’havien disputat diferents trobades, però cap d'elles va ser oficial.

Al 1892 va tenir lloc el primer partit de futbol modern a Escòcia i dos anys després va tenir lloc el partir de “North VS South”, al camp Crouch End Athletic de Londres.

Els dos equips tenien com a molt 2 mesos d'experiència, però tot i així, el partit va acabar amb la victòria del North per 7-1, capitanejat per la fundadora del "British Ladies Football Club", Nettie Moneyball, que tenia com a objectiu que la dona pogués emancipar-se.

Tot i que el futbol femení no era una cosa popular, els cronistes d'aquella època van confirmar que van presenciar el partit més de 10.000 persones. La vestimenta de les jugadores va causar molt enrenou perquè normalment les dones portaven faldilles llargues, en canvi, elles van vestir amb pantalons que es cenyien a la cama i acabaven una mica més per sota del genoll. Portaven també bruses, gorres i bombatxos.

El 1991, el president de la FIFA va fer oficial un Mundial celebrat cada 4 anys i a la Xina es va disputar el primer. A partir d'aquí, s'han celebrat 6 Mundials amb Alemanya i els EUA al capdavant. Des d'aquest mateix any, la FIFA va afegir un premi, equivalent al masculí del FIFA World Player però per a les jugadores del futbol femení.

Actualment el futbol femení ha arribat a tenir més de 40 milions de participants, la qual cosa, ha fet que la FIFA es bolqui en fomentar-ho. A Espanya hi ha diferents categories de futbol femení i la Primera Divisió és anomenada Superlliga.

El 2014 es va fer un estudi de la FIFA sobre el futbol femení. Van respondre 177 Associacions Membres de la FIFA, el que vol dir que hi va haver un índex de respostes del 85%. Això ha permès extreure conclusions. Per exemple, un dels resultats és que el 78% de les Associacions Membres té una lliga nacional de futbol femení. Un altre és que hi ha 4.801.360 jugadores inscrites i a tot el món, el 7% dels entrenadors i el 10% dels àrbitres són dones.

Ara, el futbol femení ha estat més reconegut durant els últims anys i desperta més interès als espectadors. Els professionals creuen que el futbol femení encara té molt potencial perquè creixi i per això es pronuncia tant en el món mitjançant competicions, esdeveniments, campanyes i programes.

En l'actualitat, molts equips es formen per guanyar-li la batalla a la desigualtat. Per això, els beneficis de jugar al futbol per a la salut no tenen gènere ni edat. Córrer durant 90 minuts millora les característiques del sistema cardiovascular, el consum d'oxigen, l'augment de la velocitat i la resistència. A més, els músculs del cos es fan més forts i això prevé de patir lesions. També es crema molt de greix del cos i això ajuda a mantenir un pes saludable que redueix el risc de diabetis i colesterol. Però no només és un esport físic, sinó també mental, ja que és un esport col·lectiu i ajuda en el desenvolupament social, elimina l'estrès, crea autonomia i confiança.

Comentarios