L'ALZHEIMER MOLT PRESENT EN LA NOSTRA SOCIETAT




L’ALZHEIMER MOLT PRESENT EN LA NOSTRA SOCIETAT

Tothom ha sentit parlar de l’Alzheimer algun cop perquè és una malaltia que està molt present en la nostra actualitat , però realment no tothom coneix que significa ben be patir aquesta malaltia. 
L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que es manifesta com a deteriorament cognitiu i trastorns de conducta. Es caracteritza per una pèrdua de la memòria immediata i d'altres capacitats mentals, a mesura que moren les cèl·lules nervioses (que són les neurones) i queden malmeses en diferents zones del cervell. Normalment la gent associa l’aparició d’aquesta malaltia amb la gent d’edat avançada, però també  hi ha casos on la malaltia es manifestat en edats més joves, és el que anomenem com Alzheimer presenil. És tan greu aquesta malaltia que interfereix en la vida quotidiana de l'individu, ja que afecta en la seva manera de pensar, en el caràcter i en la seva manera de comportar-se amb la gent que l’envolta. 
 

Pel que fa al seu origen encara no s’ha trobat una causa concreta a la qual se li pugui atribuir la responsabilitat de l'aparició de la malaltia, però les últimes investigacions semblen indicar que l’aparició d’aquesta malaltia esta associada amb la proteïna beta amiloide.
L’Alzheimer és una malaltia molt complexa, tant que fins al moment encara no s’ha trobat cap cura per a solucionar-la, però si que hi ha uns fàrmacs que en determinades etapes de la malaltia fan que aquesta es desenvolupi més lentament. També es van crear uns tallers per a l’estimulació cognitiva on es treballen diverses activitats per a la memòria. 
Si féssim una comparació d’un cervell d’una persona que pateix la malaltia i una altre persona que no la té veuríem que en el cervell de la persona malaltia el teixit cerebral s’ha anat encongint i també el cervell s’ha anat enfosquin a causa de que les neurones van deixant de funcionar a mesura que la malaltia va evolucionant. També s’observa que els ventricles cerebrals es van fent més grans en comparació amb un cervell sa. 


Actualment gairebé vuit milions d’europeus estan afectats per aquesta malaltia, dels quals  700.000 persones són espanyoles. Aquesta malaltia va evolucionant i progressant cada vegada més ràpidament i es preveu que arribarà a afectar 135 milions de persones l'any 2050, per la qual cosa es convertiria en una de les malalties més importants del segle XXI.
 Amb tots el recursos que tenim actualment i totes les investigacions que s’estan fent em sembla impressionant que encara no s’hagi pogut trobar una cura per a aquesta malaltia tant complexa.
Encara que la persona que la pateix no n’és conscient del tot, en realitat són els familiars els que pateixen perquè aquella persona afectada va perdent la memòria fins al moment de no recordar quines són les persones a les quals estima. 

Os deixo l’adreça d’un vídeo molt interesant que parla sobre l’Alzheimer i m’agradaria que el veiéssiu per a que sapigueu com és el dia a dia d’una persona que té aquesta malaltia i de les persones que l’envolten: https://vimeo.com/50980417

Andrea Vadillo Anguela 
1r DAS 

Comentarios