Tenir cura de la Terra és tenir cura de la nostra salut


Per ser la nostre llar i la nostre mare, és oportú homenejar el 22 d’Abril com el Dia Internacional de la Mare Terra.

“Mare Terra” és una expressió molt comuna utilitzada per referir-se al nostre planeta Terra. Es celebra el Dia Internacional de la Mare Terra per recordar que el planeta i els seus ecosistemes ens donen la vida. També ens dóna la oportunitat de conscienciar a tots el seus habitants dels problemes que afecten a la Terra.

El 22 d’Abril de 1970 va haver una manifestació massiva a favor de la creació d’una agència ambiental. Van assistir milers d’universitaris, escoles primàries i secundàries i cents de comunitats. El resultat va ser que l’Agència de protecció ambiental va proclamar lleis per a la protecció del medi ambient.

La naturalesa és un organisme viu en el que tots els seus elements estan vinculats entre si. L’aigua, l’aire, la terra, els animals, els boscos, etc. cada element té relació amb un altra.

La Terra és el nostre vehicle per el qual estem a l’Univers. L’home utilitza la naturalesa per satisfer les seves necessitats i per millorar la seva qualitat de vida però també és cert que en moltes vegades abusa molt d’ella provocant la seva destrucció.

L’organisme de la terra, de la mateixa manera que l’organisme humà, té un sistema respiratori on els boscos son els nostres pulmons, un sistema circulatori format per rius, mars i oceans que circulen pel planeta. El principal component del cos humà és l’aigua. L’aigua està present en l’interior del nostre cos.

La desforestació, la contaminació, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el secament de les zones humides, el canvi climàtic, la globalització i altres factors de la vida moderna estan provocant la desaparició d’espècies i danyant els ecosistemes a una escala sense precedents.

Quan la Terra es posa malalta, nosaltres també ens posem malalts. La contaminació, les deixalles industrials, l’explotació inadequada i els vessaments de petroli són els perills que fan que es posin malalts els nostres mars i oceans.

Cuidar del medi ambient també es cuidar de la nostra salut. En un planeta malalt, és molt probable que un gran nombre d’habitants també estiguin contaminats i desequilibrats.

#MareTerra #Terra #22Abril #DiaInternacionalDeLaMareTerra #MediAmbient #Salut #EnLesNostresMans #CuidaLaTerra #CuidaLaSalut




Comentarios