Dos de Maig - Día Mundial de la Lluita Contra el Bullying


EL BULLYNG O ASSETJAMENT ESCOLAR


El bullying o assetjament escolar, segons la Organització Mundial de la Salud, es tracta d’un problema greu de la salut, especialment en les escoles.

És refereix a qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre alumnes de forma reiterada durant un llarg temps.
Altres formes d’assetjament són el social (rumors mal intencionats, aïllament, etc) o també el Cyberbullying que es fa a través d’internet, ja sigui per correu electrònic, xarxes socials, entre altres.

Mitjançant l’estudi realitzat per la ONG Internacional Bullying
Sense Fronteres van confirmar que l'assetjament escolar ha crescut en la majoria de les escoles des del 2016, destacant-se per un agreujament en la intensitat dels atacs i en l'agressivitat sense límit dels adolescents, cobrant-se la vida de 200 mil nens i adolescents a l’any entre 6 a 21 anys.

"L'assetjament afecta la salut física i al benestar emocional de la persona, pot provocar ferides mortals, a més d'embarassos no desitjats o malalties de transmissió sexual"
Entre les solucions que proposa la UNESCO per resoldre aquest problema, figuren un lideratge polític sòlid, un entorn escolar "segur i inclusiu", la posada en marxa de mecanismes d'alerta i comunicació i de serveis de suport apropiats, la recopilació i tractament de dades sobre la violència i una formació específica del personal educatiu.

Malgrat que molts països ja han llançat iniciatives per a combatre-ho, "aquells que apliquen un enfocament global són relativament poc nombrosos", adverteix la UNESCO, que alerta que les víctimes presenten un major risc d'ansietat, depressió, marginació, autodestrucció i pensaments suïcides .



¿Creus que li donen la importància que hauria de rebre? ¿Quines solucions creus que haurien d’adoptar els països on més ocorren aquest assetjaments?


Si vols saber més, consulta aquí:





Comentarios