DIA MUNDIAL DEL LUPUS

El lupus és una malaltia autoimmune, és a dir, el propi sistema immunitari ataca les cèl·lules i teixits sans per error. Això pot danyar moltes parts del cos, incloent les articulacions, pell, ronyons, cor, pulmons, vasos sanguinis i el cervell. És potencialment incapacitant, i requereix un permanent control mèdic. És difícil de diagnosticar, complexa la seva convivència i un desafiament per a tractar adequadament. No es coneix la seva causa i encara no existeix una cura per al lupus, però amb medicaments i canvis en l'estil de vida poden ajudar a controlar-lo.

El dia 10 de maig és el dia mundial del lupus. Més de 5 milions de persones a tot el món tenen lupus, una malaltia crònica autoimmune que afecta sobretot a dones joves en edat fèrtil. 

El Dia Mundial del Lupus es centra en la necessitat d'augmentar la sensibilització social, millorar els serveis de salut per a aquests pacients, fomentar la investigació de les causes i cura del lupus, millorar el diagnòstic mèdic i els tractaments i realitzar estudis epidemiològics de l'impacte global d'aquesta malaltia.
El lupus afecta no només a la persona que el pateix; també afecta la seva família, amics i relacions laborals. No obstant això, és poc reconeguda com un problema de salut pública mundial, tant a nivell del públic en general, com a nivell dels professionals de la salut i els governs.

Comentarios