Parlem del TDAH?

·                                                          El  TDAH Se trata de uno de los trastornos más importantes dentro de la                          Psiquiatría Infanto-Juvenil, constituyendo cerca del 50% de su población clínica”.

Aquesta és l´afirmació que fa la FEAADAH “Federación Española de Asociaciones de Ayuda al Déficit de Atención e Hiperactivitad”. Si tenim en compte que la població infantil entre 0 i 4 anys és al voltant de 2,2 milions , estem parlant de que es veuen afectats per aquesta patologia uns 110.000 nens a tota Espanya; una xifra realment alarmant i que va en augment degut als casos que es diagnostiquen erròniament.

·         El Trastorno por Déficit de Atención e Hiperactividad (TDAH) es una patología psiquiátrica que padece entre un 2 y un 5% de la población infantil.
Segons el professor i neuròleg Jorge L. Tizón, a l´entrevista realitzada al programa de TV3 “Empastillats”*, més del 80% dels casos diagnosticats com a TDAH, no són casos reals. De manera molt pràctica i entenedora el professor Tizón ens explica com, aquests nens que avui en dia són diagnosticats amb TDAH, anys enrere només haurien sigut “ nens moguts “. Culpabilitza de manera molt clara a la societat en general: nens sobre estimulats des del moment de néixer, pares desbordats per la feina que demanen tranquil·litat quan arriben a casa, metges sense prou temps per realitzar una visita acurada i farmacèutiques, freqüentment massa interessades en obtenir molts ingressos a qualsevol preu.    

Pensant que parlant de nens, estem parlant del futur, potser ha arribat el moment d´aturar-se i dedicar una mica més d´atenció a una sèrie de valors perduts com ara la paciència , la família, la sociabilitat i tots aquells que puguin ajudar a que aquest nens, adults del futur , pilars de la nova societat, es converteixin en persones fermes capaces de portar una bona vida, i no en malalts “empastillats “ a causa d´un trastorn, que com dirien les nostres avies : “això no és una malaltia , això són pamplines”.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/retrats/jorge-l-tizon-empastillats/video/5477271/
Resultado de imagen de tdah miños






Comentarios