AIGUA

AIGUA
                  
                                          Resultado de imagen de AGUA                     
                                          

                                “Una gota de agua es flexible. Una gota de agua es poderosa.”

L’ home , ésser suprem que pobla la terra, és també qui la destrueix.
En la carrera en el desenvolupament  econòmic sovint oblidem tenir cura dels valors i factors realment importants a la vida. L’ aigua és l’ element essencial per el desenvolupament de la vida, i en canvi l’ activitat humana malmet els ecosistemes, fet que repercuteix directament en els recursos hídrics del planeta.
Obrir una aixeta sembla un fet intranscendent i en canvi hi ha 663 milions de persones en tot el món que no tenen accés a una font d’ aigua corrent , això genera problemes de salut per manca d’ higiene i per consum d’ aigua contaminada.
És el peix que es mossega la cua: malmetem els ecosistemes, provocant el canvi climàtic fet que degrada la coberta terrestre i ens fa assistir al deplorable espectacle d' inundacions, sequeres, desforestació... i tornem a començar.
Per sort la solució es troba a les nostres mans. 
      
                        Resultado de imagen de AGUA
                                                                             
                                                               .
El dia mundial de l’ aigua ens ajuda a conscienciar-nos de la necessitat d’ aturar aquesta carrera que no podem guanyar. Les diferents organitzacions (UNESCO, ONU, FAO) elaboren informes, ofereixen  estratègies i fan recomacions a tots els països encaminades a aconseguir un sistema sostenible que garanteixi els recursos hídrics del planeta.

A pesar de tots els esforços de les institucions, probablement  la conciencia individual sobre la necessitat de tenir cura d’ aquest bé, és la millor manera de preservar-lo. Així doncs, cal recordar que:

Sense aigua no seriem, sense aigua no serem.

Comentarios