11 D'ABRIL: DIA MUNDIAL DEL PARKINSON




11 D'ABRIL: DIA MUNDIAL DEL PARKINSON

Avui es celebra el dia mundial de la malaltia del Parkinson. Aquesta  es caracteritza per presentar principalment símptomes de tipus motor com ara tremolors, alentiment, rigidesa muscular, dificultats per fer activitats manuals fines (com cordar-se els botons o escriure) i alteracions de la postura i de l'equilibri que entorpeixen el caminar, causant una marxa lenta o amb passes curtes i ràpides.

També pot provocar símptomes no motors molt variats com la depressió, apatia, restrenyiment, incontinència, alteracions cognitives, etcètera.

Per a la persona malalta, expressar-se i parlar amb claredat pot representar una gran demanda d'atenció i esforç. Una veu molt baixa i monòtona, dicció confusa i poc intel·ligible i inexpressivitat facial deguda a la rigidesa muscular, poden fer molt difícil la comunicació amb aquestes persones. 


La malaltia de Parkinson a Espanya té una incidència i prevalença similar a la resta d'Europa. Amb l'estimació de població actual s'obté que ha d'haver a Espanya 300.000 pacients amb aquesta malaltia i almenys un nou cas per 10.000 habitants a l’any. Aquesta produeix gran impacte en la qualitat de vida del pacient i augmenta a gairebé al doble la mortalitat dels pacients. A més suposa un cost econòmic molt important per al país, que pot arribar fins a més de 17.000 € anuals per pacient i que amb l'envelliment de la població i les noves teràpies es podria incrementar. 
 
Aquest any l’Associació Parkinson Madrid celebra una jornada especial amb motiu del Dia Mundial del Parkinson sota el títol: "Present i futur de la malaltia de Parkinson", en la qual comptaran amb una doble conferència mèdica de les neuròlogues especialistes en Parkinson, la Dra. Araceli Alonso, de l'Hospital Ramón i Cajal, i la Dra. Marina Mata, de l'Hospital Infanta Sofia. Com cada any, també faran entrega dels Premis Parkinson Madrid 2017, en aquesta ocasió a l'Escola Madrilenya de Salut, per contribuir a l’apoderament dels afectats i l'Equip Esportiu Parkinson, per ser un exemple de superació.
A més, aquest any compten amb el suport de la cursa solidària "Quilòmetres pel Parkinson", per recaptar fons per a l'Associació i donar a conèixer la malaltia. La sortida serà el dissabte, 14 d'abril, a les 10h. des de l'Associació. 




Comentarios